Havaların soğuması ve termometrelerin Batman kent merkezinde eksi dereceleri göstermeye başlamasıyla birlikte Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri (BASKİ) Müdürlüğü, vatandaşları su sayacı donmalarına karşı uyardı.

Alınacak küçük tedbirlerle su sayaçlarında oluşabilecek külfetlerin de önüne geçilmesinin mümkün olabileceğini ifade eden belediye yetkilileri: "Özellikle kış aylarında açıkta bulunan su sayaçları ve iç tesisatta yer alan borularda suyun kullanılmadığı durumlarda donmalar yaşanabilmektedir. Eksi dereceli günlerde donmalara karşı su sayaçlarının etrafı ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmalıdır. Yapılan en yaygın hatalardan biri de su tesisat boruları ve su sayaçlarına sıcak su veya ateş tutulmasıdır. Bu, su sayaçlarının çatlamasına neden olmaktadır" ifadelerinde bulundular.

Belediye yetkilileri ayrıca, olası bir sorun karşısında belediyemizin 185 numaralı hattını arayarak uzman ekiplerimizden daha detaylı bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.