Belediyemiz tarafından satın alınan 7 adet Temizlik Kamyonu ve 7 adet de binek tipi hizmet aracı olmak üzere 14 araç Belediyemiz envanterine kazandırıldı.

3’ü sıkıştırmalı çöp kamyonu 4’ü de yol süpürme aracı olarak kullanılacak olan araçlar ile Belediyemizin değişik birimlerinde kullanılmak üzere 7 adet binek araçla birlikte Belediyemiz araç sayısı 300’e yükselirken, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünde kullanılan araç sayısı da 45’ten 52 rakamına ulaştı.

Devlet Malzeme Ofisi’nden satın alınanson teknolojik donanımlara sahiparaçları Belediye Makine İkmal Müdürlüğü sahasında yapılan teslim töreninde inceleyen Valimiz Hulusi Şahin’e  Belediye Başkan yardımcıları ve Belediye Birim Müdürleri eşlik etti.

Araçların Belediyemize teslim töreninde yol süpürme aracının direksiyonuna geçerek test sürüşü yapan Valimiz Hulusi Şahin “Batman Belediyesini devraldığımız 24 Mart tarihinden itibaren belediyenin mali yapısını güçlendirmeye ve belediyenin hizmet kalitesini arttırmaya özen gösteriyoruz. O günlerde 2’si körüklü 12 adet otobüsün fabrikadan sipariş edildiğini gördük. Bu araçlar için alınan yüksek faizli krediyi hemen yapılandırarak 2 milyon lira tasarrufta bulunduk ve o araçları kısa süre içerisinde aldık.Belediyenin araç parkı durumuna baktığımızda gördük ki araç parkımız çok iyi durumda değil. Eksiklerimizi kiralama yoluyla gideriyoruz, kiralama maliyetlerimiz yıllık yaklaşık 10 milyon lira civarında seyrediyor. Bunun üzerine bazı araçları kiralamanın rantabl olmadığını gördük.Bu nedenle özellikle çöp sıkıştırma ve yol süpürme araçları gibikiralaması pahalı olan araçları satın alarak araç parkımıza kazandırdık. Böylece bu yıl itibari ile 10 milyon liralık kiralama bütçemiz 3 milyon 600 bin liraya indi. Yeni aldığımız bu araçlara ilave olarak mayıs ayında dar sokaklarda kullanacağımız bir itfaiye aracı, 2 arazöz ve  bir tanker olmak üzere 4 aracımız daha gelecek. Yeni aldığımız 3’ü sıkıştırmalı çöp toplama aracı, 4’ü yol süpürme aracı ve 7 binek araç olmak üzere toplam 18 adet aracımızın toplamı 11 milyon 500 bin liralık maliyete tekabül ediyor. Bu şekilde hem araç parkımızı güçlendiriyoruz hem mali yapımızı sağlamlaştırıyoruz. Şehrimize daha iyi hizmet etmenin arayışı içerisindeyiz. İnşallah bu çalışmalarımız devam edecek.

Bu çalışmalarımız yanında 29 tane büyük proje yapmayı planlıyoruz. Bunlardan bir tanesi bugün ilk etabını devreye aldığımız araç parkını güçlendirme projesi. 2 projeyide hemen şimdi söyleyeyim. Makine İkmal sahasının yanında yer alan belediye lojmanları var. Bunları yıkarak yerine yeni bir belediye ek hizmet binası yapmayı düşünüyoruz. Böylece belediye birimlerimizin iptidai koşullarda kiralık binalarda hizmet vermesini önleyip güzel, nezih bir hizmet binasına kavuşmuş olacağız. Yine bu projelerden birtanesi de eski ilçe otogarının hızlı bir şekilde otobüs aktarma istasyonu haline getireceğiz. Bu çalışmayla orası belediye toplu taşıma otobüslerinin ilk ve son durağı orası olacak. Bunu da 2021 yılı içerisinde tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.