Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdiği denetimlerde tespit ettikleri son kullanma tarihi geçmiş gıda maddelerini kontrollü bir şekilde imha etti.

Gerçekleştirilen denetimler sonucu iki gün içerisinde son kullanım tarihi geçmiş 26 litre süt, 85 kutu gazlı içecek, 48 kutu şalgam suyu, 33 kutu ayran, 17 kutu soğuk çay, 53 litre meyve suyu olmak üzere toplamda 139 litre sıvı gıda maddesi imha edildi.

Para kazanmak uğruna vatandaşların sağlığıyla oynayanlara müsaade edilmediğini ifade eden Belediye Zabıta Müdürlüğü yetkilileri: “Vatandaşlarımızın aldıkları ürünlerin son kullanım tarihlerine mutlaka bakmalarını, ayrıca tat ve görünüm bakımından bozuk olan ürünleri de Alo 153 Beyaz Masa hattımıza bildirmelerini istiyoruz” dedi.

Zabıta ekiplerimiz yaptıkları denetimlerde son kullanım tarihi geçmiş ayrıca 68 kilogram sucuk, 36 kilogram tavuk eti, 18 kilogram un, 15 kilogram helva, 48 kilogram kakaolu fındık kreması, 32 kilogram reçel, 40 kilogram margarin, 40 kutu bisküvi, 16 kilogram ketçap, 9 kilogram mayonez ve 68 kilogram peynir olmak üzere toplam 397 kilogram kuru gıda maddesinin imhasını da gerçekleştirdi.