Belediyemiz İşletme ve İştirakiler Müdürlüğü, toplu taşımada yaptığı değişikliklerle hatların güzergâhlarını yeniden düzenleyerek ulaşım sorununu yüzde 90 oranında çözüme kavuşturdu.

Vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda değişiklikler yaparak daha rahat bir ulaşım hizmeti sağlayan Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, birçok hat ve güzergâhta araç sayısını artırarak sefer aralıklarını 15 dakikaya düşürdü.

Daha önce Yeşiltepe Mahallesinden hareket edip, belediye durağında son bulan 3 nolu hatta 7 mahalle muhtarının talepleri doğrultusunda düzenleme yapılarak Yeşiltepe Mahallesi- Edip Solmaz Bulvarı-Hamidiler Caddesi-Mahatma Gandhi Bulvarı-Turgut Özal Bulvarı- TPAO Bulvarı- Ömer Muhtar Bulvarı-  Belde Mahallesi İMKB Belde Ortaokulu ile Bölge Devlet Hastanesi güzergâhlarında vatandaşlara toplu taşıma hizmeti sağlandı.

Seyitler Mahallesinden hareketle Belediye durağında son bulan 4 nolu hat için  yapılan düzenleme ile Belediyeden Edip Solmaz Bulvarı-Kıbrıs Şehitleri Bulvarı- Mezopotamya Caddesi-Turgut Özal Bulvarı- Fırat Caddesi-Bölge Devlet Hastanesi durağından ve Karayün köyüne uzanarak Karayün Köyünün merkez ile ulaşımı sağlandı.

Petrolkent Mahallesi-Tilmerç TOKİ güzergahında hizmet veren 5 nolu hat 4 araçtan 6 araca çıkartılarak sefer aralıkları 15 dakikada bir olacak şekilde düzenlendi.

6 ve 1 nolu hattın birleştirilmesi ile 30 dakikalık sefer aralıkları 15 dakikaya düşürülürken Kuyubaşı TOKİ- Dostlar Caddesi- Felek Caddesi- İstasyon Caddesi- Turgut Özal Bulvarı- Batman Adliye Sarayı –Eflatun Caddesi-Demokrasi Bulvarı- Sanayi Sitesi Kavşağı- Gültepe Mahallesi güzergahında araç sayısı ve yolcu sayısındaki artış ile taşımada yüzde 90 oranında yolcu artış sağlandı.

Yapılan yeni düzenleme ile 17 numaralı hatta bulunan araç sayısı 3’e çıkarılarak Belediye Çevre Yolu – Dünya Hastanesi- Belde Mahallesi- Yaşam Park ile Bölge hastanesine bağlanarak yolcu sayısında yüzde 60 oranında artış ve memnuniyet sağlanmış oldu.

14 nolu hat Kültür Mahallesinde tek araçla ulaşımı sağlarken, yapılan düzenleme ile 3 numaralı hattan 3  ve  4 numaralı hattan ise 4 araç Kültür Mahallesi güzergahına bağlanarak Kültür Mahallesinin  ulaşımını 8 araçla sağlayarak sorunu çözüme kavuşturuldu.

24 nolu hatta yapılan düzenleme ile Belediye-Ceza Evi-Çamlıca Mahallesi  hattı  Balpınar Beldesine kadar uzatılırken saat başı seferler düzenlenerek Balpınar Beldesinin Şehir Merkezi ile ulaşım sorunu çözülme kavuşturuldu.