BATMAN BELEDİYESİ'NDEN HEM ÖĞRETİCİ HEM EĞLENCELİ YARIŞMA

Batman Belediyesi’nin bu sene ilkini düzenlediği “İtfaiye Aracı Tasarım Yarışması” ödülleri sahiplerine kavuştu.
Batman Belediyesi tarafından 1. İtfaiye Aracı Tasarım Yarışması ödül töreni ve sergi açılışı Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.
Atık malzemelerin de kullanılarak çocukların tasarım gücünü artırmayı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya Batmanlı 5-6 yaş grubu çocukların ilgisi yoğundu. Törende aileleriyle birlikte heyecanla bekleyen minik tasarımcılara tablet, bisiklet ve 4 GB internet paketi ödülleriyle çeşitli hediyeler verildi.

Ödül töreninde minik tasarımcılarla buluşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin: “Bizim Batman Belediyesi olarak bu projedeki amacımız; ailelerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirmeleri, birlikte hayal ederek fikirler üretmeleri ve tasarım yapmalarıydı. Aynı zamanda çocuklarımızın kendilerine hizmet eden kahraman itfaiye teşkilatımızın yaptığı çalışmaları kendi hayal dünyalarında kurgulamalarıydı. Gelen tasarımlarla bu amaca ulaştığımızı, çocuklarımızda farkındalık yarattığımızı görmek beni çok mutlu etti. Katılan tüm yarışmacılarımızı gönülden tebrik ediyorum.

Batman itfaiye teşkilatımız iyi çalışıyor. Biz de belediye olarak hem eğitimli personel hem de araç ve ekipman anlamında teşkilatımızı güçlendiriyoruz. Bugünlerde itfaiye teşkilatımızın en büyük ihtiyacı olan yeni ve modern bir itfaiye merkezi için ihale sürecine başladık.

Aynı zamanda su altı arama ve kurtarma faaliyetleri gerçekleştirecek bir başka ekip de kurduk. Son olarak, deprem ve benzeri durumlarda enkaz altında çalışma yapacak ekip için de çalışmalarımız devam ediyor. Böylece dünyanın herhangi bir yerinde olabilecek bir deprem durumunda gönderebileceğimiz ve arama kurtarma yapabilecek hazır bir ekibi de Batman Belediyesi olarak oluşturuyoruz” dedi.