Belediyemiz Şubat ayı Meclis toplantısında aldığı kararla daha önceki dönemlerde başarılı hizmetlerde bulunmuş “ Gıda Bankası”nı yeniden kuruyor.

Batman Belediyesi maddi durumu yetersiz vatandaşlarımıza günlük yaklaşık 20 bin ekmek dağıtıyordu. Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ise Aşevi ile 1200 aileye her gün sıcak yemek ulaştırıyor. Sosyal Market ise düzenli giyim yardımı yapıyor. Gıda bankası ile bu yardımlara ilave olarak ayni gıda yardımı yapılacak. Hayırsever vatandaşlarımız da Gıda Bankası aracılığı ile gıda kolisi gibi ayni yardımlarını yardıma muhtaç ailelere ulaştırabilecekler.

Belediyemiz çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünleri aracı olmaksızın doğrudan alarak çiftçilerimize destek olmayı da hedefliyor. Bunun ilk uygulamasını Ahlât Ziraat Odası’ndan aldığımız 300 ton patates ile başlattık. Bu uygulama arttırılarak sürdürülecek.